Sortiment vín je v zásadě rozdělený do tří kvalitativních řad: základní, střední a prémiové. Kromě toho je v nabídce sekt a perlivé víno.
Lehká, suchá cuvée cenově dostupná vína určená pro běžné příležitosti nebo na rozliv na sklenku.
Jsou nabízené ve třech variantách: bílé, růžové a červené.
Využívají se hrozny odrůd Muller Thurgau, Solaris, Modrý portugal a Dornfelder.
Obsahuje škálu vín s odrůdovou charakteristikou. Jsou vyráběna z dobře vyzrálých hroznů, kvasí výhradně přírodní hroznový cukr. Jsou zde jak vína suchá s méně intenzivní aromatikou (Pinot gris, Souvignier gris), tak vína aromatická se zbytkovým cukrem (Hibernal, Tramín, Solaris). Ryzlink rýnský je nabízen v suché i polosladké variantě. Červená vína jsou zastoupena Dornfeldrem a Pinot noirem.
Vína jsou nazvána „Klamovka“ podle viniční trati původu hroznů. Jsou vyráběna ve dvou variantách: Ryzlink rýnský a Chardonnay. Hrozny pochází z nejlepší části vinice, mošt je kvašený ve dřevěném sudu objemu 12 hektolitrů. Mírný přístup kyslíku přes stěny sudu během kvašení formuje budoucí víno směrem k větší senzorické komplexnosti. Lahve jsou zavřeny klasickým korkem.
Do této kategorie patří sekt vyrobený klasickou metodou kvašení v lahvi z ryzlinku rýnského a sekt Blanc de Blanc z odrůdy Chardonnay vyrobený technologií Charmat (tanková metoda). Oba sekty jsou suché, patří do kategorie brut.
V sortimentu je také polosuché aromatické perlivé víno „KRAUS SPARK“ vyrobené z odrůdy Hibernal.
Víno v obalu bag in box nabízíme ve variantách 5 a 10 litrů. Jedná se o oblíbené a praktické balení vína vhodné na akce jako grilování, oslav či párty. Víno je vyrobeno z našich hroznů v kategorii České zemské víno.
Osvěžující 100% hroznová šťáva z hroznů Veltlínské zelené, nebo vinné a ovocné želé z našich hroznů Souvignier gris, Ryzlink rýnský nebo Dornfelder.
Hrozny jsou sklízeny ručně, důraz je kladen na šetrné zacházení s hrozny, mošty i vínem s minimální mechanickou zátěží s využitím gravitace.
Bílé hrozny se zpracovávají vychlazené na nízkou teplotu, což zpomalí nepříznivé biochemické procesy a zlepší následnou sedimentaci moštu. Kvašení pak začíná na teplotách kolem 15°C a je čisté a plynulé. Používáme nerezové nádoby.
Červené rmuty kvasíme tradičně v kádích s ručním potápěním matolinového klobouku. Lisujeme za minimálních tlaků zhruba po třech týdnech po zakvašení. Nejlepší červené víno z odrůdy Pinot noir zraje v sudech typu barrique.